Kastehelmi Korpijaakko Tauko

2.–25.10.2020

Hippolyte Studio

Kastehelmi Koprijaakon tilallinen installaatio Tauko Hippolyte Studiossa kutsuu kävijän keskittymään hiljaisuuteen sanojen välissä. Teos tarkastelee liturgisista tiloista tutuin elementein surun ja kommunikaation kysymyksiä. Puhujalle tauko on retorinen keino, jonka kautta sanotun merkitystä on mahdollista korostaa. Jaettu hiljaisuus on painokasta. Samalla vaikenemisen voi nähdä myös mahdollisuutena harkita, epäröidä, viivytellä tai levätä. Millaisin sanoin ja sanomatta jättämisin todellisuutta rakennetaan juuri nyt?

Näyttelyn aikana järjestetään toisinto Korpijaakon performatiivisesta teoksesta Saarnan paikka. Korpijaakkoa kiinnostavat ajatukset saarnamuodon purkamisesta ja sen sisällä uusien kommunikaation mahdollisuuksien etsimisestä.

Kastehelmi Korpijaakko on helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka työskentely nojautuu valokuvaan ja tilallisiin kokonaisuuksiin sekä esitystaiteen käytäntöihin. Suremisen rituaalit, ekologinen syyllisyys, vähäeleisyys ja vaatimattomuus ovat Korpijaakon taiteellisen työskentelyn ytimessä. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2018, ja hänen teoksiaan on nähty useissa ryhmä- ja yksityisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla.

Näyttelyä tukee Paolon säätiö ja Taiteen keskustoimikunta.

Kastehelmi Korpijaakko
Tauko
Hippolyte Studio
2.10.–25.10.2020
Avoinna: ti-pe 12-17, la-su 12-16

kuva: Kastehelmi Korpijaakko