Tero Puhan Original katsottavissa Hippolyten verkkosivuilla 4.3. asti. Zoom-keskustelu tiistaina 2.3. klo 18.

Tero Puhan lyhytelokuva Original katsottavissa Hippolyten verkkosivuilla 25.2.–4.3.2021

Vuonna 2020 valmistunut Original on Tero Puhan tuorein lyhytelokuva. Madridissa kuvatussa teoksessa vehreään espanjalaiseen puistoon lintuja tarkkailemaan tullutta, ulkonäöstään tietoista miestä odottaa puiston uumenissa suuri yllätys. Teos etenee ilman dialogia, mutta intensiivisen äänimaailman ja television jännityssarjoihin viittaavan dynamiikkansa avulla, seesteisestä alusta kohti kaoottista loppuaan. Kuten Tero Puhan tuotannolle tyypillistä, myös Original lähestyy paitsi yksilönä, mutta erityisesti miehenä, olemisen haasteita. Hänen teoksensa näkevät tietynlaisen maskuliinisuuden ilmaisussa usein tragikoomisiakin piirteitä. Niitä korostavat visuaaliset viittaukset elokuviin ja populaarikulttuuriin ovat olennainen elementti Puhan liikkuvan kuvan teoksissa.

Voit katsoa Original lyhytelokuvan torstaihin 4.3.2021 saakka täällä. Teoksen kesto 8:29.


Taiteilijaesittely sekä -haastattelu tiistaina 2.3. klo 18 – muista ilmoittautua etukäteen!

Tero Puha esittelee Zoom-tapahtumassa Varjojen uni -näyttelykokonaisuutta, joka sisältää mustavalkoisia muotokuvia ja kehotutkielmia taiteilijan kuva-arkistosta 1990-luvun puolivälistä alkaen. Taiteilijaesittelyn jälkeen Hippolyten näyttelykoordinaattori Petronella Grönroos haastattelee Puhaa tämän työskentelystä; paitsi hänen tuoreimman näyttelynsä teemoista, myös sen suhteesta Puhan pitkäkestoiseen työskentelyyn. Varjojen uni -näyttelyssä ensimmäistä kertaa esitetty, osin erillisenä ja henkilökohtaisempana, mutta kuitenkin johdonmukaisena jatkunut kuvaaminen linkittyy selkeästi myös Puhan muuhun tuotantoon, jonka kautta hän on jo vuosia pohtinut nykymiehen identiteettiä.

Lähetämme sähköpostitse zoom-linkin tapahtumapäivänä allaolevan lomakkeen kautta viimeistään maanantaina 1.3. ilmoittautuneille. Lämpimästi tervetuloa!