Vuoden valokuvataidekirja 2021 -finalistit on valittu

Viisi kirjaa, osin päällekkäin

Valokuvataiteilijoiden liitto ja Suomen valokuvataiteen museo jakavat Vuoden valokuvataidekirja -palkinnon tänä vuonna jo viidettä kertaa. Kilpailuun tuli yhteensä 24 korkealaatuista hakemusta, joista jatkoon valittiin viisi teosta. 

Vuoden valokuvataidekirja 2021 -palkinnon finalistit ovat: 

Elina Brotherus: Seabound. A logbook (Kehrer)
Laura Horelli: Changes in Direction. A Journal (ArchiveBooks)
Marko Hämäläinen: Hiljaisuus liikkuu tuulessa / Silence moves with the wind
Niko Luoma: For Each Minute – Sixty-five Seconds (Hatje Cantz)
Sheung Yiu: Ground Truth (The Eriskay Connection)

Finalistit valitsi raati johon kuuluivat museonjohtaja Susanna Luojus, valokuvataiteilija Santeri Tuori sekä kustantaja ja valokuvataiteilija Tuukka Kaila

Kilpailun voittajan valitsee valokuvataiteilija paula roush Lontoosta. Voittaja julkistetaan tiistaina 19.4. klo 15 alkavassa kaikille avoimessa online-tilaisuudessa. Kilpailun voittajalle ja finalisteille myönnetään rahapalkinnot: voittajalle 2000 euroa ja muille finalisteille 500 euroa. 

Finalisteihin voi tutustua tarkemmin kilpailun verkkosivulla. Kirjoja voi ostaa gallerian yhteydessä olevasta kirjakaupasta (Yrjönkatu 8–10) ja verkkokaupastamme.

Vuoden valokuvataidekirja -palkinnon päämääränä on kannustaa korkeatasoisten valokuvataidekirjojen tekemiseen sekä herättää yleistä kiinnostusta valokuvataidekirjoja kohtaan. Palkinto myönnetään suomalaiselle tai Suomessa asuvalle valokuvataiteilijalle vuonna 2021 ilmestyneestä valokuvataidekirjasta. Vuoden valokuvataidekirja -palkinto nostaa kirjan esiin valokuvataiteen muotona ja itsenäisenä taideteoksena.

 

Tiedustelut ja pressikuvat:

Jenni Pekkarinen
Tuottaja
+358 50 397 7339
jenni.pekkarinen@hippolyte.fi

 

kuva: Minna Kurjenluoma