Vuoden valokuvataidekirja -palkinnon haku on nyt auki!

Vuoden valokuvataidekirjaa 2022 haetaan nyt!  Kuudetta kertaa jaettava palkinto myönnetään suomalaiselle tai Suomessa asuvalle valokuvataiteilijalle vuonna 2022 ilmestyneestä valokuvataidekirjasta. Haku päättyy 31.1. ja voittaja julkistetaan huhtikuussa 2023.

Vuoden valokuvataidekirja -palkinnon jakavat vuosittain Suomen valokuvataiteen museo ja Valokuvataitelijoiden liitto.  Palkinto myönnetään ansiokkaan valokuvataidekirjan tekijälle ja sen suuruus on 2000 euroa.

Palkinto nostaa kirjan esiin valokuvataiteen muotona ja itsenäisenä taideteoksena. Päämääränä on kannustaa korkeatasoisten valokuvataidekirjojen tekijöitä sekä herättää yleistä kiinnostusta valokuvataidekirjoja kohtaan.

Lue lisää ja osallistu 31.1.2023 mennessä

Vuoden valokuvataidekirja 2021 -finalistit. Kuva: Minna Kurjenluoma