Janette Holmström Revised Nature 2.–25.3.2018

Hippolyte Studio

Janette Holmströmin valokuvissa etsitään luontoa kaupungin seasta. Mahtuuko sen määritelmään kasvit, jotka joko varastavat oman paikkansa asfaltin ja betonin seassa tai joille on jätetty tarkoituksellisesti tilaa rakennettuun ympäristöön? Osa puista on kuin muistomerkkejä ennen paikalla olleelle luonnontilalle ja toisinaan kasvit taas sulautuvat rakenteisiin. Vuoropuhelu rakennusten ja luonnon välillä on kiehtovaa, välillä hassua mutta myös melankolista.

Janette Holmströmin teoksissa näkyy huomioita ihmisistä, ympäristöstä ja luontosuhteesta. Luomme itseämme ympäristömme kautta, mutta kuinka paljon luontosuhteemme vaikuttaa meihin? Luonnon kohtaaminen, ja kokemus siitä, ovat ihmisille tärkeitä ja on kiinnostavaa havainnoida miten se näyttäytyy arjessa ja kaupunkisuunnittelussa.

Kuviensa kautta Holmström pohtii sitä miten rakennetussa ympäristössä luonto näyttäytyy ulkopuolisena ja herättää kysymyksen voiko ihminen irtaantua muusta luonnosta. Onko luonnon seurattava samaa suunniteltua järjestystä kuin rakennetun ympäristönkin vai onko kaupungissa tilaa myös ”villeydelle”? Oli tai ei, sielläkin kasvit kuitenkin löytävät ja ottavat paikkansa.

Janette Holmström on valokuvataiteilija joka asuu ja työskentelee Imatralla. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi (YAMK) Saimaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2015. Janette Holmströmin teoksia on ollut esillä useissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa sekä ulkomailla. Näyttelyiden lisäksi Holmström työskentelee julkisen taiteen parissa. Hän on myös imatralaisen Taidekeskus Krimin perustajajäsen. Tulevana kesänä hänen teoksiaan nähdään Mäntän kuvataideviikoilla.

Näyttelyä on tukenut Kaakkois-Suomen taidetoimikunta sekä Imatran kaupunki.

 

Janette Holmström
Revised Nature

2.–25.3.2018
Hippolyte Studio
Avoinna: ti–pe–12–16, la–su 12–17

kuva: Janette Holmström