Elokuussa galleriassa nähtävä Suvi Härkösen installaatio hyödyntää vettä, valoa ja ääntä – elementtejä joita hän on aikaisemmissakin teoksissaan käyttänyt. Uudessa installaatiossa Hippolytessä Härkönen hahmottelee etuoikeuden, aseman ja pelon keskinäisten vuorovaikutusten luonnetta.
Hippolyteen esille tulevassa teoksessa Härkönen jatkaa työskentelyä samojen elementtien kanssa, kuin hänen aikaisemmassa teoksessaan Robotit eivät uneksi, josta hän on esittänyt kaksi eri versiota vuosina 2015 ja 2016. Vesiallas, ääni ja valo luovat uuden installaatiokokonaisuuden, johon kuuluu tällä kertaa myös veistoksellisia elementtejä, joista yhtenä altaan keskeltä kohoava helmeilevä torni.
Valtaosan galleriatilan lattiasta peittävän altaan vesi on tummaa ja katseen läpäisemätöntä, mutta sen pinnan liike luo valon avulla heijastuksia gallerian seinille. Vesi muuttaa merkitystään heijastellen katsojansa mielenliikkeitä ja odotuksia. Se näyttäytyy seisahtuneena ja pimeänä tuntemattomana, mutta luo aaltoillessaan ympärilleen säkenöiviä kuvioita. Vesi sulkee keskellään sijaitsevan tornin saarekkeeksi, vallihaudan tavoin. Katsoja voi kajota veden pysähtyneeseen pintaan, mutta ei yllä vedestä nousevaan muodostelmaan.
Suvi Härkösen teoksissa painopiste on kokemuksellisuudessa. Hänen installaationsa luovat kokonaisvaltaisia ympäristöjä selkeästi rajattujen objektien sijaan. Katsoja tai paremminkin kokija, kohoaa teoksen keskiöön, osaltaan myös osallistujana ja aikaansaajana. Samalla erilaiset valtasuhteisiin liittyvät teemat toistuvat ja toteutuvat hänen teoksissaan.
Suvi Härkönen (s.1982) valmistui kuvataitelijaksi Lahden Ammattikorkeakoulun Taideinstituutista vuonna 2011 ja Taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Visuaalisen kulttuurin opinnoista 2014. Härkösen teoksia on ollut esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä eri puolilla Suomea vuodesta 2007 alkaen. Kesällä 2015 hän suunnitteli Porin Maailmannäyttely -tapahtuman/näyttelykonseptin paviljongin, julkisen tilan installaation, Porin Keskusaukiolle.
Näyttelyä ovat tukeneet Alfred Kordelinin Säätiö ja Paulon säätiö.