Outi Koivisto Hämärä huone 25.5.–17.6.2018

Hippolyte Studio

Outi Koiviston teokset käsittelevät kokemusta havainnosta sekä valokuvauksen suhdetta havainnon kuvaamiseen. Hämärä huone –piirustusinstallaatio esittää kuvaa maisemasta ja sisätilasta, joka ei ole selkeästi rajattavissa. Installaation osat ovat syntyneet työjaksolla Chicagossa, Yhdysvalloissa  vuosien 2016-2017 aikana, sekä myöhemmin siellä aloitettuun työhön perustuen. Näyttelytila täyttyy lyijykynä- ja frottagetekniikoilla tehdyistä piirroskerroksista,jotka peittävät kaikki seinäpinnat.

Hämärä huone kuvaa myös yksityisen ja julkisen tilan suhdetta.Maisemaon yhteisesti jaettu tila, jokaasettaa raamit elämälle ja on kuva siitä mikä on rakennettu. Oma tila seinien sisällä on ajatuksissa rajattu yksityiseksi. Kukaan ei ole kuitenkaan yksin tilassaan. Maisema, rakennukset ja koti kertoo aina myös yhteisöstään ja yhteiskunnasta. Kodin ympäristö ja seinien sisäpuoli eivät ole eristyksissä toisistaan. Ulkomaailma voi tuottaa seinässä olevan reiän kautta sisätilaan kuvan ulkopuolelta ja kääntää sen ylösalaisin.

Outi Koivisto on kuvataiteilija, joka käyttää työskentelyssään erilaisia piirtämisen, taidegrafiikan ja kirjoittamisen keinoja keskittyen maiseman, havaintokokemuksen ja kielen teemoihin.Koivisto on valmistunut vuonna 2016 taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta ja toiminut kuvataiteilijana vuodesta 2009. Hän on järjestänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin. Hänen teoksensa palkittiin vuonna 2015 kolmannella palkinnolla The XII Baltic States Biennale of Graphic Art– näyttelyssä Kaliningradin taidemuseossa Venäjällä. Viimeisin kirjoitettu taideteos kaupunkitilassa esitettiin kesällä 2017 Porvoossa osana Porvoon Triennaalia. Näyttely Hippolyte Studiossa on jatkumoa Koiviston Galleria Ratamossa Jyväskylässä syksyllä 2017 esitetystä yksityisnäyttelystä Maisema näkee.

kuva: Outi Koivisto, Hämärä huone, 2016–18

Outi Koivisto
Hämärä huone

25.5.–17.6.2018
Hippolyte Studio
Avoinna: ti–pe 12–17, la–su 12–16