Aki-Pekka & Astrid Sinikoski New Ghosts

2.–25.10.2020

Valokuvagalleria Hippolyte

Aki-Pekka ja Astrid Sinikosken näyttely New Ghosts kertoo isän ja tyttären suhteesta sekä heidän yrityksistään ymmärtää elämää, muutosta ja ajan kulumista. Näyttely nostaa esiin kysymyksiä identiteetistä, aikuisuudesta ja lapsuudesta, elämästä ja kuolemasta – millaisia tulevaisuuden skenaarioita luomme toinen toisillemme?

Ollessamme pieniä pelkomme on usein helppo nimetä. Pelkäämme hirviöitä, kummituksia tai vaikkapa ikkunan takana olevaa puun varjoa. Varttuessamme peloista tulee usein abstraktimpia ja nämä uudet hahmottomat pelot luova uusia nimeämättömiä kummituksia. Kummitustutkielmaa kuvatessaan Sinikosket ovat oivaltaneet, että pelot ovat usein unelmien peilikuvia. Kun kummituksiin tutustuu paremmin ja kasvottoman hahmon kesyttää, muuttuvat ne porteiksi kohti omia unelmia. Oikein tarkasteltuna pelottavatkaan kummitukset eivät ole vihollisia vaan oppaita kohti pyrkimyksiämme.

Aki-Pekka ja Astrid Sinikosken kummitustutkielma sai alkunsa vuonna 2011. Sarja valmistuu vuonna 2058 Aki-Pekan täyttäessä 80 ja Astridin 50 vuotta. Sitä ennen tutkielman valokuvia tullaan näkemään näyttelyissä eri puolilla maailmaa. Tähän mennessä New Ghosts on ollut esillä kolmella eri mantereella.


Aki-Pekka & Astrid Sinikoski
New Ghosts
Valokuvagalleria Hippolyte
2.10.–25.10.2020
Avoinna: ti-pe 12-17, la-su 12-16

kuva: Aki-Pekka & Astrid Sinikoski, sarjasta Ghosts Study I