28.10.–20.11.2016 Anni Hanén, Pieniä ilmakuoppia vain

01_soclosesostill_annihanen

”Isäni sanoi minulle kerran, että maailmani on kuin mustavalkoinen kuva, mutta luulen sydämeni värittäneen sen omakseen”

Anni Hanénin näyttelyssä liikutaan lapsuuden maailmassa, menneen ja nykyisyyden välillä. Runonomainen Pieniä ilmakuoppia vain rakentuu yhdeksi tarinaksi, jossa kuvat ja tekstit ilmentävät tunteita sekä muistamista. Näyttelyn aikana julkistetaan myös Hanénin samanniminen valokuvakirja.

Pieniä ilmakuoppia vain sai alkunsa kun taiteilija muutti oman perheensä kanssa entiseen lapsuudenkotiinsa. Hän kuvasi tunnekokemuksia, jotka nousivat esille muistojen täyttämässä talossa, sen puutarhassa ja läheisessä metsässä. Kuvat toimivat siltana menneen, nykyisen ja tulevan välillä ja samalla dialogina äidin ja lapsen välillä.

Anni Hanénin kuvallista maailmaa leimaa runollisuus. Kuvien hiljainen rytmi ja vähäeleisyys jättää ne avoimeksi tulkinnoille. Katsojalla on mahdollisuus löytää kuvista jotain omakohtaista. “Vaikka kokonaisuus onkin syntynyt henkilökohtaisesta näkökulmasta kuvaan aina samalla ymmärtääkseni elämää yleisemmin,” toteaa Hanén. Jokainen meistä on osa sukupolvien ketjua. Kokemus itsensä näkemisestä osana perhettä ja sen historiaa tulee esiin niin kuvissa kuin siihen yhdistyvissä kasvamista käsittelevissä teksteissä. Tekstit ovat osa sekä näyttelyä että Hanénin tuoretta kirjaa.

Anni Hanénin valokuvakirjan “Pieniä ilmakuoppia vain – Just Small Hiccups” julkaisee saksalainen kustantamo Kehrer Verlag. Kirja julkistetaan näyttelyn yhteydessä ja se on tuoreena julkaisuna mukana myös Valokuvagalleria Hippolyten osastolla (nro 6G84) Helsingin kirjamessuilla, Messukeskuksessa. Anni Hanén on paikalla messuilla signeeraamassa kirjaansa perjantaina 28.10. klo 15–17 ja 18–20. Lue lisää…

Anni Hanén (s. 1981) asuu ja työskentelee Helsingissä ja hänen teoksiaan on nähty sekä yksityis- että ryhmänäyttelyissä vuodesta 2004. Pieniä ilmakuoppia vain -sarjan parissa Hanén on työskennellyt vuodesta 2012 saakka, josta lähtien sarjan teoksia on tähän mennessä nähty eri näyttelyissä sekä kansainvälisillä valokuvafestivaaleilla. www.annihanen.com

Taiteen edistämiskeskus on tukenut taiteilijan työskentelyä.

 

28.10.–20.11.2016
ANNI HANÉN
Pieniä ilmakuoppia vain

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 sisäpiha, 00120 Helsinki
+358 9 612 3344, www.hippolyte.fi
Avoinna: ti–pe 12–17, la–su 12–16

(kuva: Anni Hanen, So Close So Still, sarjasta Pieniä ilmakuoppia vain)