24.4.–17.5.2015 Fredrika Biström, Kodinhoitohuone

Valokuvagalleria Hippolyte

53x80_stilleben

Fredrika Biström tutkii näyttelyssään käsityksiä ulkonäöstä, estetiikasta ja perinteistä. Siitä mitä pidetään niiden suhteen oikeana ja mitä vääränä. Näyttelyn taustalla on kahden vuoden mittainen prosessi, jonka aikana Biströmin valokuvateokset ovat syntyneet vuorovaikutuksessa mallien kanssa studiossa. Kuvat perustuvat vuorovaikutukseen valittujen esineiden kanssa.

Näyttelyn nimi Kodinhoitohuone on syntynyt yrityksestä esineellistää rumuutta ja katsoa piilotettua. Esimerkkinä toimii kodin käyttötila, huone, joka kertoo tämän hetken ihanteista: piilotamme kodin arkiset työt, vaikka koko koti on toimintaan tarkoitettu.

Biströmin aiemmin käsittelemiä aiheita ovat raha, valta, heteroseksuaaliset karikatyyrit, feminismi ja perheihanteet. Henkilökohtaiset alueet, kuten keho ja koti, ovat työkaluja ihmisten välisessä sosiaalisessa teatterissa.

Minua kiehtovat pienet muutokset, jotka kuvassa muuttuvat suuriksi. Työni perusta on normien kritisoiminen ja nautin, kun taiteeni ulottuu lähipiirin ulkopuolelle ja sitä esitetään odottamattomissakin tiloissa – tai kun se leviää monin eri tavoin, kuten sosiaalisen median tai kirjojen kautta”, Biström kertoo.

Fredrika Biström (s. 1980) on Aalto-yliopistosta vuonna 2011 valmistunut valokuvaaja, joka työskentelee sekä työryhmissä että yksin. Hänen töitään on esitetty niin gallerioissa kuin julkisillakin paikoilla Tukholman Euro Pride -festivaaleilta Helsingin Taiteiden yöhön.

 

24.4.–17.5.2015
FREDRIKA BISTRÖM
Kodinhoitohuone

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 sisäpiha, 00120 Helsinki
+358 9 612 3344, www.hippolyte.fi
Avoinna: ti–pe 12–16, la–su 12–16
Kiinni 30.4.–1.5. & 14.5.2015

 

(kuva: Fredrika Biström, Joulukeskus)