Heli Kaskinen Meanwhile on the other Side

1.–24.11.2019

Valokuvagalleria Hippolyte

Heli Kaskisen valokuvateoksista ja esineinstallaatioista koostuva näyttely Meanwhile On The Other Side on erilaisista humoristisista yrityksistä koostuva kurkistus valokuvan toiselle puolelle. Näyttely leikittelee monipuolisesti havaintoon liittyvien asioiden kanssa tarjoten uuden näkökulman kuvan taustalla vaikuttaviin tapahtumiin. Näyttelyssä on läsnä myös elämän arkinen taso, joka nostaa esiin piilossa pysytteleviä tunteita ja tapahtumia. Mitä kaikkea tapahtuukaan seinän, kameran tai jopa kuvan toisella puolella?

Kaskinen käyttää työskentelyssään arkisia kuvauskohteita ja materiaaleja; erilaiset kodin esineet kuten huonekalut, viherkasvit ja valokuvakehykset toimivat hänen teostensa visuaalisina elementteinä. Kaskisen visuaalisesti minimalistinen, mutta sisällöllisesti rikas näyttely on saanut vaikutteita 1970-luvun käsitetaiteesta, mutta on samalla vahvasti kiinni nykyvalokuvauksen ajankohtaisissa ilmaisukeinoissa.

Heli Kaskinen on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa valokuvan ja esineinstallaatioiden parissa. Kaskinen etsii työskentelyssään uudenlaisia tapoja käyttää valokuvataiteen ja käsitetaiteen ilmaisukeinoja. Hänen teoksensa pohjautuvat usein todellisiin elämänkokemuksiin, mutta vastapainona elämän kaaokselle, teokset näyttävät usein hallituilta ja leikkisiltä. www.helikaskinen.com

 

Heli Kaskinen
Meanwhile On The Other Side
Valokuvagalleria Hippolyte
1.–24.11.2019
Avoinna: ti-pe 12-17, la-su 12-16

kuva: Heli Kaskinen, Meanwhile On The Other Side, 2019