Jarno Vesala Muistin toisin

28.2.–22.3.2020

Valokuvagalleria Hippolyte

Jarno Vesalan työskentelyssä vahva, tunnelmaan pohjautuva tarina saa kolmiulotteisen, muuttuvan ja useasta projisointipinnasta sekä veistoksesta rakentuvan muodon. Valokuvagalleria Hippolyteen varta vasten rakennettu installaatiomuotoinen näyttely Muistin toisin pohtii muistin haavoittuvuutta ja todenperäisyyttä, lapsuuden kultaamia muistoja sekä muistin suhdetta valokuvaan.

Vesalan teokset voi usein nähdä eräänlaisina kolmiulotteisina valokuvina, joiden sisään voi astua. Teoksiin on tallentunut hetki, jonka tarkempi tarkastelu paljastaa sen osaksi jatkuvassa muutoksessa olevaa kohtausta, jonka yksi tärkeä osa on katsoja. Katsoja tempautuu mukaan keskelle tapahtuvaa otosta, jossa hänen toimintansa ja liikkeensä muuttavat ympäröivää tarinaa ja sen tunnelmaa.

Jarno Vesala on Nokialla työskentelevä ja asuva kuvanveistäjä ja kuvataiteilija. Vesala on tunnettu installaatioistaan, jotka koostuvat usein ihmismäisistä veistoksista, äänestä ja liikkuvasta kuvasta. Teokset perustuvat usein havaintoon ja illuusioon, ja luovat mystisiä, joskus pelottaviakin tunnelmia. Vesalan työskentelyn teemat liittyvät usein yksinäisyyteen ja unohtumiseen. Vesala valittiin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2013. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2004, ja hänen teoksiaan on ollut esillä useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. www.jarnovesala.com

 

Jarno Vesala
Muistin toisin
Valokuvagalleria Hippolyte
28.2.–22.3.2020
Avoinna: ti-pe 12-17, la-su 12-16

kuva: Jarno Vesala, Odotathan minua (interaktiivinen videoinstallaatio, yksityiskohta), 2017