Hippolyte 14.9.-7.10.2012, Juan Kasari: More Surface – More Feeling

Valokuvagalleria Hippolyte

Valokuvagalleria Hippolyte

14.9.–7.10.2012

JUAN KASARI
More Surface – More Feeling

More Surface – More Feeling näyttelyyn Valokuvagalleria Hippolyteen tuleva kokonaisuus koostuu uusista, eri välineillä toteutetuista teoksista. Niiden keskeinen teema liittyy valokuvan todellisuus- ja kuvarakenteen purkamiseen digitaalisten ja analogisten päällekkäisyyksien aikakaudella. Minua on kiinnostanut ajatus digitaalisen valokuvan ”alkuperäisestä” muodosta ja siitä miten kuva tuhoutuu ja muuttuu erilaisten prosessien aikana, saavuttaen samalla uusia tasoja.

Taiteilijana minua kiinnostaa venyttää valokuvan käsitettä eri suuntiin ja rikkoa valokuvan pintarakennetta materiaalikokeiluilla. Yhdistän teoksissani esimerkiksi epoksilakkaa ja puhdasta pigmenttiä digitaalisiin efekteihin. Olen samalla hyödyntänyt kuvien tekemisessä myös tietokoneohjelmointia ja numeraalisia keinoja. Itse valokuvauksella on minulle teosten synnyssä ollut välineellinen rooli, joka toimii yhtenä tekniikkana niiden rakentamisessa.

Juan Kasari (s. 1974, Helsinki) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän on opiskellut aiemmin Lahden taideinstutuutissa ja valmistuu kuluvana vuonna Taiteen maisteriksi Kuvataideakatemian tila-aikataiteen koulutusohjelmasta. Kasari työskentelee useiden eri medioiden kanssa ja hänen teoksiaan on ollut esillä useissa näyttelyissä niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.


Lisätietoja ja pressikuvia:

Petronella Grönroos, näyttelykoordinaattori / Valokuvagalleria Hippolyte, 09-612 33 44, etunimi.sukunimi@hippolyte.fi