30.6.–29.7.2016 Sari Palosaari: Attach, Expand, Collapse

Kutsu_Palosaari

Sari Palosaaren näyttely koostuu kahdesta installaatiosta. Molemmat niistä luovat uusia tilanteita näyttelyn sisällä, mutta koskettavat samalla ilmiöitä joilla on vaikutusta rakennettuun ympäristöön ja sitä kautta arkisiin toimintoihimme. Teoksia ovat inspiroineet uudet rakennusmateriaalit, jotka muokkaavat tilan ja ajan käsitystä elinympäristössämme.

Palosaaren teos It´s A Silent Agent Doing Its Thing hyödyntää äänetöntä halkaisusementtiä, joka on kehitetty kallion ja betonin halkaisuun kaupunkiympäristössä äänettömästi ja tärinättömästi. Kivien halkeamisen ajankohtaa ei voi ennustaa, sillä se tapahtuu niin kutsutun etanasementin laajentuessa syntyvän paineen myötä. Siinä missä ympäristölle häiriötä aiheuttamaton äänetön tekniikka tehostaa ajankäyttöä rakennustyömailla, teoksessa prosessi toimii toiseen suuntaan. Teoksen aika ei jousta gallerian aukioloaikojen tai katsojan aikataulujen mukaisesti. Installaatioon liittyy studio-olosuhteissa nauhoitettu ääni, johon kiven halkeaminen on saatu tallennettua.

Building Images -teos jatkaa Hippolyten näyttelytilan arkkitehtuuria lasiseinäisellä rakenteella, jonka sisälle muodostuu jälkiä inhimillisistä eleistä ja toiminnasta. Rakentamisessa yleistyvät lasiseinät nostavat esittämisen, piilottamisen ja katsomisen kysymykset uudella tavalla arjessa kohdattaviksi ja arkista elämää on sovitettava läpinäkyvän tilan vastavuoroisiin katseisiin. ”Minua kiehtoo tahalliset ja tahattomat keholliset teot, jotka liittyvät arkkitehtonisten tilojen asuttamiseen. Läpinäkyvät tilat haastavat ruumiillisuuttamme kun arkinen elämämme niiden puitteissa sijoittuu yksityisen ja julkisen tilan välimaastoon .” Sari Palosaari toteaa.

Sari Palosaari on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hänen töitään on esitetty gallerioissa, museoissa ja elokuvafestivaaleilla Suomessa ja ulkomailla mm. Norjassa, Saksassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Etelä-Koreassa. Hänen edellinen yksityinäyttelynsä Visibility nähtiin galleria Sinnessä 2014. Samana vuonna hän voitti julkisen taiteen kutsukilpailun Uppsalan Akateemiseen sairaalaan ja työn alla oleva teos valmistuu kesällä 2018. Hippolyten jälkeen kivet halkeavat Tukholmassa, kun It´s A Silent Agent Doing Its Thing matkaa marraskuussa Suomen Tukholman-instituutin talvipuutarhaan.

 

TAPAHTUMA keskiviikkona 6.7.2016, klo 17.30 alkaen
Kivi halkeaa galleriassa – It´s A Silent Agent Doing Its Thing
Tapahtuman alkuun kuullaan taiteilija Sari Palosaaren esittely Attach, Expand, Collapse -näyttelystä sekä tallennus kiven tuottamista äänistä, minkä jälkeen keskitytään seuraamaan kiven halkeamista. Sen varmaa ajankohtaa ei voi ennustaa, joten yleisön toivotaan viettävän aikaa kiven seurassa niin pitkään kuin on tarpeen. Tarjolla pientä syötävää ja juotavaa, mukaan mahtuu 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta.
Facebook-tapahtuma

 

30.6.–29.7.2016
SARI PALOSAARI
Attach, Expand, Collapse

VALOKUVAGALLERIA HIPPOLYTE
Yrjönkatu 8–10 sisäpiha, 00120 Helsinki
+358 9 612 3344, www.hippolyte.fi
Avoinna: ma–pe 12–17, la–su kiinni