29.6.–28.7.2017 Ulla Kokki & Johanna Heikkilä, To Whom It May Concern

Hippolyte Studio

Ulla Kokki: I don't believe in you 2014 55 x 38 cm pigmenttivedos paperille Editio 5 + 2 AP

To whom it may concern on ilmaus, jolla puhutellaan kirjeen tuntematonta vastaanottajaa. Ulla Kokin ja Johanna Heikkilän näyttely Hippolyte Studiossa onkin ele, joka on osoitettu kohti sen kokijaa. Kuva saa alkunsa kun kurottaa itsensä ulkopuolelle ja näyttelyn teoksilla taiteilijat kurottavat kohti sen lukijaa ja katsojaa. Esillä on kuvia ja tekstejä, jotka hahmottelevat olemista, kuvaamista, rakkautta, katsomista, kaipuuta ja katoavaa.

Näyttelyn teokset tarkastelevat myös kuvan ottamista ja katsomisen olemusta. Kuvissa ei ole kyse ratkaisevan hetken tallettamisesta tai täydellisestä ajoituksesta, vaan ajasta ja sen kulumisesta. Kuva on aina yritys olla yhtä aikaa läsnä tässä ja samalla myöhemmin toisaalla. Ulla Kokki ja Johanna Heikkilä kysyvät näyttelyssään kuinka mennyt aika voi olla läsnä vaikka onkin jo ulottumattomissamme. Valokuvassa on läsnä kokemus ainutkertaisuudesta, mutta samalla se mahdollistaa jo menneen hetken toistumisen.

Ulla Kokki (s. 1992) ja Johanna Heikkilä (s. 1986) ovat kuvataiteilijoita, jotka asuvat ja työskentelevät Helsingissä. Kokki ja Heikkilä ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2014 lähtien lähestyen valokuvaamisen olemusta omista näkökulmistaan. Heidän yhteistyönsä lähtökohtina ovat ehdottomuus ja keveys. Heikkilän työskentely tuntuu toisinaan jäähyväisiltä valokuvalle, vaikka tuskin sen merkityksellisyydestä voi kokonaan luopua. Kokki katsoo kauempaa ja yrittää lähestyä mahdollista kuvaa. Heidän teoksiaan on ollut esillä yhteisissä näyttelyissä mm. Titanik-galleriassa Turussa ja Galleria Lapinlahdessa Helsingissä.

Kokki ja Heikkilä ovat molemmat valmistuneet kuvataiteilijoiksi Turun AMK:n Taideakatemiasta 2015. Ulla Kokki opiskelee parhaillaan valokuvataiteen maisteriohjelmassa Aalto-yliopistossa ja Johanna Heikkilä aloittaa opintonsa Kuvataideakatemiassa tulevana syksynä.

Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Espoon seudun kulttuurisäätiö.

29.6.–28.6.2017
ULLA KOKKI & JOHANNA HEIKKILÄ
To Whom It May Concern

Hippolyte Studio
Yrjönkatu 8–10 sisäpiha, 00120 Helsinki, +358 9 612 3344, www.hippolyte.fi
Avoinna: ma–pe 12–17 (la–su kiinni)

kuva: Ulla Kokki, I don’t believe in you, 2014