Hae jäseneksi

Valokuvataiteilijoiden liitto on valokuvaa työskentelyvälineenään käyttävien ammattitaiteilijoiden etujärjestö. Liitto tarjoaa jäsenilleen edunvalvontaa, tiedotusta, neuvontaa, koulutusta ja teosvälitystä. Lisäksi jäsenenä saat mahdollisuuden käyttää Suomen Taiteilijaseuran palveluita, mm. lainopillista neuvontaa. Liiton jäsenmaksu on 110 € vuodessa varsinaisille ja kokelasjäsenille, eläkeläisjäsenille 50 € ja yhteisöjäsenille 200 €. 

Valokuvataiteilijoiden liittoon hyväksytään uusia jäseniä kaksi kertaa vuodessa. Syksyllä hakemukset on jätettävä viimeistään 30.9. ja keväällä viimeistään 30.4. Syksyllä hyväksytyt jäsenyydet alkavat seuraavan tammikuun alusta, kesällä hyväksytyt jäsenyyden kuluvan vuoden heinäkuun alusta.

Hae jäsenyyttä sähköisellä lomakkeella.
Hakulomake on auki ympäri vuoden.

Liiton hallitus hyväksyy uudet jäsenet jäsentoimikunnan ehdotuksen perusteella. Liiton sääntöjen mukaan liiton jäseniksi voidaan hyväksyä sekä yksittäisiä henkilöitä että oikeuskelpoisia yhteisöjä.

Jäseneksi hakevalle on ansioksi:

 • jos hänellä on taideoppilaitoksen päättötodistus
 • jos hän on viimeisten viiden vuoden aikana osallistunut valtakunnalliseen tai ulkomaiseen näyttelyyn ja/tai
 • menestynyt avoimessa valtakunnallisessa tai kansainvälisessä taidekilpailussa ja/tai
 • tullut hyväksytyksi alan asiantuntijan tai asiantuntijaelimen suorittamassa valinnassa eli jurytyksessä

Hakija voidaan hyväksyä ennen jäsenyyden ehtojen täyttymistä kokelasjäseneksi, mikäli hakija on suorittanut taideoppilaitoksessa tutkinnon tai muulla tavoin hankinut vastaavat tiedot ja taidot. Kokelasjäsenen on haettava varsinaista jäsenyyttä viiden vuoden kuluessa tai jäsenyys raukeaa. Jotta kokelas voidaan hyväksyä varsinaiseksi jäseneksi, tulee hakemuksesta näkyä kokelasaikana tehdyn taiteellisen toiminnan aktiivisuus ja taiteilijuuden kehitys. Kokelasjäsen saa samat edut kuin varsinainen jäsen, mutta hänellä ei ole äänioikeutta liiton vuosikokouksessa.

Hakemuksessa sinulta kysytään

 • yhteystietoja
 • taidealan koulutusta
 • yksityis- ja yhteisnäyttelyitä viimeisen viiden vuoden ajalta
 • sähköistä portfoliota

Lisäksi sinun on mahdollista

 • kertoa tietoa palkinnoista, julkaisuista, julkisista teoksista, kokoelmahankinnoista
 • antaa lisätietoja työskentelystäsi ja muista edellytyksistäsi toimia ammattimaisesti taiteilijana
 • liittää taiteelliseen toimintaan keskittyvä ansioluettelo

Liitä hakemukseen mukaan sähköinen portfolio (pdf, max 5 MB)

Portfolio esittelee taiteellista toimintaasi vähintään viimeisen viiden vuoden ajalta. Portfoliossa on oltava 10–20 teoskuvaa, joiden tulee edustaa nykytuotantoasi. Kuvien yhteydessä tulee olla selkeät teostiedot (teoksen nimi, tekniikka, koko ja valmistumisvuosi). Lisäksi portfoliossa on syytä olla lyhyt esittely omista ja teostesi taiteellisista lähtökohdista sekä sisällöistä. Se voi sisältää myös dokumentoivia ripustuskuvia näyttelyistä. Lehtileikkeitä, arvosteluja tai suosituksia ei ole tarpeen liittää.