2.–25.5.2014, Hanna Ljungh: Vivisections

HIPPOLYTE STUDIO

Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), 00120 Helsinki, +358 9 612 33 44, www.hippolyte.fi

Avoinna: ti-pe 12-17, la-su 12-16

2.5.–25.5.2014

HANNA LJUNGH

Vivisections

Hanna Ljunghin valokuvateoksissa kliininen tieteellisyys kohtaa tunteellisuuden ja herkkyyden. Vivisections -sarjassaan Hanna Ljungh hyödyntää lavastettuja tutkimuksia, kuten geologisia kaivauksia, joissa tieteellistä sisältöä lähestytään subjektiivisin motiivein. Ljungh työskentelytavan myötä kuvat voidaan nähdä esityksinä, tai esityksen tai rituaalin kuvauksena.

Vivisections koostuu kierrätetyistä rakennusmateriaaleista, spraymaalista ja henkilökohtaisista tavaroista. Sarjan teokset voidaan nähdä suunniteltuina tutkimuksina jostain, joka on sekä muistiin perustuvaa että tosiasiallista – menneisyyttä ja nykyhetkeä. Vivisections tasapainottelee tieteellisen tutkimuksen ja henkilökohtaisten kerrostumien välimaastossa. Valokuvien lisäksi näyttelyssä nähdään myös Hanna Ljunghin tuoreita veistoksia Specimen 1, 4 and 5 (Temporary totems of time).

Tukholmassa asuva ja työskentelevä Hanna Ljungh (s. 1974) on suorittanut kuvataiteen kandidaatin (BFA) tutkinnon Parson School of Designissa, New Yorkissa sekä maisterintutkinnon (MFA) Tukholman Konstfackissa. Ljungh työskentelee videon, valokuvan sekä veistosten parissa. Hänen teoksiaan on ollut viime vuosina esillä muun muassa Fotografiskassa Tukholmssa, ANNAELLEGALLERY galleriassa Tukholmassa, sekä Husbyn ja Växjön taidehalleissa.

history press2-1
(Hanna Ljugh, sarjasta Vivisections)

Näyttely on osa Hanna Ljunghin vierailua Helsingissä Focus AiR -residenssiohjelman puitteissa huhti-toukokuussa 2014. Helsingissä residenssin toteuttavat yhteistyössä Valokuvagalleria Hippolyte ja HIAP – Helsinki International Artist Programme. www.focusair.info