2.5–25.5.2014 , Hanna Ljungh: 
Vivisections

HIPPOLYTE STUDIO

Georgsgatan 8–10 (innergård), 00120 Helsingfors, +358 9 612 33 44, www.hippolyte.fi
Öppet: tis–fre 12–17, lör–sön 12–16

2.5–25.5.2014

HANNA LJUNGH

Vivisections

Hanna Ljunghs verk speglar ofta en natur där det kliniskt vetenskapliga möter det sentimentala och känslosamma. I sitt senaste arbete Vivisections använder hon iscensatta undersökningar, som den geologiska utgrävningen, där ett vetenskapligt utgångsmaterial behandlas med subjektiva motiv. Bilderna i Vivisections är uppbyggda av återvunnet byggmaterial, fyllnadsmassa, sprayfärg och personliga ägodelar.  Ljunghs metod är grundad i en performance tradition där hennes bilder har en tydlig relation till kroppen och har en stark anknytning till det rituella. Verken kan ses som planerade undersökningar av något som är både minne och materia-nutid och dåtid. Verken i Vivisections balanserar mellan att vara vetenskapliga undersökningar och subjektiva stratifieringar.

På Hippolyte Studio kommer Ljungh att visa nya fotografiska verk i serien Vivisections där hon har utvecklat den rituella delen av arbetet genom att bygga över den pågående undersökningen. Ljungh kommer också att visa de nya skulpturerna Specimen 1, 4 and 5 (Temporary totems of time).

Hanna Ljungh (1974) bor och arbetar i Stockholm. Hon har en BFA från Parsons School of Design, New York och en MFA från Konstfack, Stockholm. Ljungh jobbar främst med fotografi, video och skulptur som gestaltar tid, historia och nutid. Hon har uppmärksammats för sina videoinstallationer som visats både i Sverige och internationellt. Hennes arbeten har under den senaste tiden visats i soloutställningar på bland annat Fotografiska i Stockholm, ANNAELLEGALLERY i Stockholm, Husby Konsthall och Växjö konsthall.

history press2-1(Hanna Ljungh, ur serien Vivisections)

Hanna Ljunghs utställning i Hippolyte Studio är en del av hennes Focus AiR -residensvistelse i Helsingfors i april och maj 2014. Residenset i Helsingfors genomförs av Fotogalleri Hippolyte i samarbete med HIAP – Helsinki International Artist Programme. www.focusair.info