24.4.–17.5.2015 Johanna Väisänen, Tabernacolo – todistuksen maja

Tabernacolo 2015 kuva2

Monet teokseni kytkeytyvät muistin problematiikkaan. Ne tarkastelevat muistamista sekä menneisyyden ja nykyisyyden välistä dynamiikkaa eri näkökulmista. Teosteni sisäisiä kysymyksiä ja suhdetta ympäröivään maailmaan käsittelen rinnastamalla eri tavoin esimerkiksi arkistomateriaaleja, esinekoosteita ja itse kuvaamiani materiaaleja. Työskentelyni ei rajaudu yhteen tekniikkaan, vaan etsin ja tarvittaessa opettelen uuden tekniikan löydettyäni lähestymistavan valitsemaani aiheeseen.

Ennen kaikkea yhdistän valitsemiani elementtejä installaatioiksi. Rakennan tiloja, joilla pyrin siirtymään ajassa ja paikassa. Näyttelyissä olevat teokset voivat myös olla yksittäisiä kokemuksia, mutta kokonaisuudesta muodostuu usein yksi installaatiomainen teos. Hippolyte Studioon rakennan installaation valokuvista, joilla luon uuden, viitteellisen tilan näyttelytilan sisälle.

Johanna Väisänen (s. 1972 Pyhäselkä), asuu ja työskentelee Kuopiossa. Väisänen käyttää teoksissaan laajasti taiteen eri ilmaisumuotoja, kuten videota, valokuvaa, ääntä sekä piirustusta ja maalausta. Vuodesta 2002 alkaen hän on pitänyt omia näyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla.

 

24.4.–17.5.2015
JOHANNA VÄISÄNEN
Tabernacolo – todistuksen maja

HIPPOLYTE STUDIO
Yrjönkatu 8–10 sisäpiha, 00120 Helsinki
+358 9 612 3344, www.hippolyte.fi
Avoinna: ti–pe 12–16, la–su 12–16
Kiinni 30.4.–1.5. & 14.5.2015

(kuva: Johanna Väisänen, TABERNACOLO – todistuksen maja, 2015, installaatio, yksityiskohta)