Artproof Grant Finland -palkinto myönnetty Karl Henrik Edlundille

Artproof Grant Finland 2021 on myönnetty Karl Henrik Edlundille, joka osana palkintoa saa tilaisuuden esittää teoksiaan yksityisnäyttelyssä Hippolyte Korjaamossa.

Edlundin näyttely Eden on nimetty hänen edesmenneen isoisänsä, faffan, Saaristomerellä Ahvenanmaalla sijaitsevan puutarhasaaren mukaan. Teossarjassa, joka koostuu kuudentoista vuoden (2004-2019) aikana otetuista valokuvista, Edlund lähestyy kysymystä paikan käsitteen monitulkintaisuudesta.

Näyttely on esillä Hippolyte Korjaamolla 22.5.–19.6.2021. Lue lisää näyttelystä…

Karl Henrik Edlund on Helsingissä toimiva valokuvaaja. Hän on opiskellut valokuvausta ja kuvajournalismia Nordens Fotoskola Biskops-Arnössä Ruotsissa ja Atelier Smedsbyssä Pariisissa, sekä elokuvausta Göteborgin yliopiston Akademin Valandissa. Hänen teoksiaan on ollut esillä useissa näyttelyissä vuodesta 2009 alkaen, mm. yksityisnäyttelyissä Sandvikens konsthallissa, Ruotsissa (2019); Suomen valokuvataiteen museossa (2018) ja Galleri Breadfieldissä, Ruotsissa (2017). Hänen ensimmäinen kirjansa, Bright Hours (Journal, 2016) oli yksi Vuoden valokuvataidekirja -palkinnon finalisteista vuonna 2017. Lisäksi se oli mukana Hasselblad Centerin toteuttamassa näyttelyssä Published – Photobooks in Sweden Göteborgin taidemuseossa vuonna 2018. Keväällä 2021 Edlund palkittiin Tampereen elokuvajuhlien Kultainen varjo -palkinnolla.

Artproof Grant Finland -palkinto jaetaan nyt jo neljännen kerran suomalaiselle tai Suomessa toimivalle nuorelle taiteilijalle. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Artproof OÜ ja Valokuvataiteilijoiden liitto. Kilpailua tukee Hahnemühle.

 

kuva: Karl Henrik Edlund, Edskalla, 2013