27.5.–19.6.2016 Lina Jelanski, Fieldworks

IMG_2884_2

Lina Jelanskin teokset ovat syntyneet luonnonmaiseman ja keinotekoisten materiaalien yhdistelmistä. Hän käyttää kalvoja ja papereita luodakseen ympäristöön sidottuja teoksia joiden lopullinen muoto on valokuva. Jelanski lähestyy aihettaan paneutumalla väreihin ja pintarakenteiden muodostamiin kontrasteihin. Teoksissa raja luonnollisen ja ihmisen valmistamien materiaalien välillä hälvenee ja keinotekoinen sulautuu osaksi maisemaa.

“Spontaanius ja leikkimielisyys on tärkein osa prosessiani. Työskentelyäni inspiroi tuntematon maasto ja sen tuoma löytämisen ilo. Taiteellinen lähestymistapani on kokemuksellista ja ympäristöä reflektoivaa. Projektissani otin vaikutteita Lee Ufanin “Relatum” (1969) – veistoksista joissa hyvin minimalistisella tavalla on esillä luonnollisen ja tehdyn vuorovaikutus,” Lina Jelanski kertoo.

Teossarja sai alkunsa sattumanvaraisesti matkakohteen ympäristön havainnoinnista. Impovisaatiosta löytyi taiteilijalle uusi tapa työskennellä ja Fieldworks-sarja tulee saamaan jatkoa tulevaisuudessa.
Lina Jelanski (s.1984) on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista valokuvaajaksi ja suorittaa parhaillaan valokuvataiteen maisterin opintoja Aalto-yliopistossa. Taiteellisen työskentelynsä ohella hän tekee myös kaupallisia kuvauksia. Fieldworks on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä.

Taiteen keskustoimikunta on tukenut näyttelyä.

27.5.–19.6.2016
LINA JELANSKI
Fieldworks

HIPPOLYTE STUDIO
Yrjönkatu 8–10 sisäpiha, 00120 Helsinki
+358 9 612 3344, www.hippolyte.fi
Avoinna: ti–pe 12–16, la–su 12–16

(kuva: Lina Jelanski, sarjasta Fieldworks, 2016)