7.–30.8.2015 Appu Jasu, Viivan poetiikka

Valokuvagalleria Hippolyte

Viivan poetiikka -näyttelyn keskiössä on kysymys siitä, millainen suhde muodostuu ihmisen ja tätä ympäröivän maailman välille. Appu Jasun näyttelyn rakentama maailma jäsentyy henkilökohtaisten kokemusten ja teoreettisten kokeiden, käytännössä tekstien, valokuvan ja videoteosten, kautta.

Aika ja kulttuuri rakentavat tiloja ja infrastruktuuria sekä fyysiseen että kuviteltuun todellisuuteen. Tuota järjestäytyneeltä näyttävää kaaosta pitää koossa sen keskellä liikkuva suhteita rekisteröivä ja tuottava silmä. Silmä tönii materiaa ja venyttää suhteita, eikä jatkuvassa liikkeessään tiedä onko jokin suurta vai pientä. Viivoja jäljittämällä se voi kuitenkin aistia niiden yhtäaikaisen samankaltaisuuden ja loputtoman erityisyyden.

Toisinaan havainto ja katsoja vaihtavat paikkaa. Silmä unohtaa mihin suuntaan merkityksiä rakentuikaan, pupillista ulos vai sisään näyistä jotka virtaavat sen läpi? Prosessi pysähtyy ja kaikki pyörii hetken ympyrää, kunnes kysymys unohtuu kuten hengitys jota ei enää muista ajatella.

Appu Jasu (s. 1987) on Turussa asuva kuvataiteilija, joka käyttää töidensä materiaalina valokuvaa, tekstiä ja videota. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi (AMK) Turun Taideakatemiasta 2014. Kuvataiteen ohella hän tekee myös kokeellista ja populaaria musiikkia.

 

7.–30.8.2015
APPU JASU
Viivan poetiikka

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 sisäpiha, 00120 Helsinki
+358 9 612 3344, www.hippolyte.fi
Avoinna: ti–pe 12–17, la–su 12–16