28.2.–23.3.2014, Heikki Hautala, Life Coach from Hell

Valokuvagalleria Hippolyte

VALOKUVAGALLERIA HIPPOLYTE
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), 00120 Helsinki, +358 9 612 33 44, www.hippolyte.fi
Avoinna: ti–pe 12–17, la–su 12–16

28.2.–23.3.2014
HEIKKI HAUTALA
Life Coach from Hell

Heikki Hautalan näyttely Life Coach from Hell Valokuvagalleria Hippolytessä koostuu Hautalan viimeaikaisista piirustuksista ja maalauksista. Teokset käsittelevät yksilöllisiä ja yhteiskunnallisia kipupisteitä ja ihmistä ärsykkeiden ristitulessa, koventuneiden arvojen keskellä. Ne ovat välähdyksiä ympäröivän todellisuuden ja epätodellisuuden rajamaastosta. Hautalan nopeasti tehdyt kertamaalaukset välittävät aikamme keskittymishäiriöistä tunnelmaa.

”Taide, mitä ikinä se tarkoittaakaan, sen eri ilmenemismuodot ja etenkin sen tekeminen on minulle sisältä ja ulkoa tulevien ärsykkeiden tarkastelua. Niiden naulitseminen kuviksi kankaalle tai paperille, toisinaan ääneksi, tekstiksi tai toiminnaksi, ylipäätään teoksiksi, johonkin enemmän tai vähemmän pysyvään muotoon, on minulle kaaoksen myöntämistä ja samalla pyrkimystä sen hallitsemiseen,” kertoo Hautala työskentelystään.

Heikki Hautala (s. 1980)  asuu ja työskentelee Porissa. Hautala valmistui Satakunnan ammattikorkeakoulun Kankaanpään taidekoulusta vuonna 2009 kuvataiteilijaksi (AMK). Hänelle tyypillisimpiä ilmaisumuotoja ovat välittömyytensä johdosta maalaaminen ja piirtäminen. Näiden lisäksi hän kuitenkin työskentelee myös mm. performanssin ja puunveiston keinoin. Lisäksi musiikin tekeminen ja esittäminen ovat osa Hautalan taiteellista toimintaa. Vastapainoksi henkilökohtaiselle työskentelylleen Hautala toimii myös taideyhdistys T.E.H.D.A.S. ry:ssä.

Kiitos: Taiteen edistämiskeskus / Satakunnan taidetoimikunta

haaskallaIIHeikki Hautala, Haaskalla II, 2013