4.–27.3.2016 Jaana Maijala, All is Moving but All is Shapeless

Valokuvagalleria Hippolyte

Beyond What I Know

Jaana Maijalan näyttely All is Moving but All is Shapeless kokoaa yhteen taiteilijan teoksia vuosilta 2011-2015. Vuorten huiput ja meren pinta toistuvat sekä piirrosten että valokuvien muodossa – ja Picasson kyyhkyt iskevät silmää 70 vuoden takaa. Suurta osaa mukana olevista teoksista ovat inspiroineet matkat vuorille niin Sveitsissä, Norjassa, Espanjassa kuin Portugalissakin.

Jaana Maijala työskentelee yhdistäen piirtämistä ja valokuvaa. Siinä missä piirustus on Maijalalle etsinnän työväline, on valokuva puolestaan hitaampi ja varmempi, analyysin väline. Toisinaan piirrokset syntyvät myös paperiin katsomatta, oman arvostelevan katseen välttämiseksi. Pitkään harjoitetun silmä-käsi-parin yhteistyönä syntyy ainutlaatuisia teoksia.

Keskeistä Maijalan vahvoissa töissä on liikkeen ja voiman ilmaisu. Hänen työskentelylleen tärkeitä lähtökohtia ovat oman kokemusmaailman absoluuttisuuden kyseenalaistaminen, havainnon epävarmuus ja sen ainutkertaisuus. Työmenetelmänä Maijalaa kiehtoo toisto, sillä samasta aiheesta tehty havainto ja tulkinta ovat joka kerta erilaisia ja siten myös syntyvän teoksen muoto aina uudenlainen.

Jaana Maijala (s. 1984 Ylistarossa) on Helsingissä ja vuorilla työskentelevä taiteilija. Maijala on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta 2013. Hän on osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla. Oman työskentelynsä ohella hän toimii myös Maanantai-kollektiivissa. All is Moving but All is Shapeless on Maijalan ensimmäinen yksityisnäyttely Helsingissä.

Taiteen edistämiskeskus on tukenut näyttelyä

 

4.–27.3.2016
JAANA MAIJALA
All is Moving but All is Shapeless

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 sisäpiha, 00120 Helsinki
+358 9 612 3344, www.hippolyte.fi
Avoinna: ti–pe 12–17, la–su 12–16
Kiinni: 25.3.2016

(Kuva: Jaana Maijala, Beyond What I Know, 2014)