30.6.–29.7.2016 Laurene Bois-Mariage, ReCOLLAGES

72dpi _ ReCOLLAGES #k2

ReCOLLAGES on sarja ruutukaappauksia joissa avoimet selainikkunat on aseteltu tunnettujen modernismin ja postmodernismin ajan kollaasien ja kuvamontaasien mukaisesti. Esikuvina ovat toimineet muiden muassa Karel Teige, Herbert Bayer, Kurt Schwitters sekä Jiří Kolář.

Teokset tutkivat sekä verkosta löytyvän materiaalin runsautta että digitaalisen ajan kuvan dematerialisoitumista. Valokuvan, maalauksen ja piirroksen rajat sekoittuvat ja käyvät lopulta merkityksettömiksi. Teokseni pohtivat myös harrastelijoiden, taiteilijoiden ja muiden ammattilaisten tuotosten välisiä rajapintoja sekä kuvien yhtäaikaista saatavuuden ja niiden käytön rajoittamisen kasvua, Laurene Bois-Mariage kertoo työskentelystään.

Kollaasi ­– lähtöisin ranskan sanasta coller, liimata – on tekniikka, jossa erilaisia elementtejä ja muotoja liitetään yhteen siten että ne muodostavat uuden kokonaisuuden. Se on myös merkittävä appropriaation muoto, jonka Laurene Bois-Mariagen näyttely ottaa uudelleen käsittelyyn digitaalisen median keinoin.

Laurene Bois-Mariage asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän opiskeli kuvataidetta ja valmistui taiteen maisteriksi Ecole Nationale Superieure de la Photographie’sta Arlesissa, Ranskassa vuonna 2005. Laurene Bois-Mariage on kiinnostunut erityisesti valokuvan yhteisöllisestä käytöstä, sen uusista tuottamisen ja levittämisen konteksteista sekä valokuvan paikasta sosiaalisessa mediassa. Hänen teoksiaan esitetään säännöllisesti ryhmä- ja yksityisnäyttelyissä kansainvälisesti. Vuonna 2015 hänen teoksiaan on nähty Suomessa, Virossa, Kreikassa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa.

 

30.6.–29.7.2016
Laurene Bois-Mariage
ReCOLLAGES

HIPPOLYTE STUDIO
Yrjönkatu 8–10 sisäpiha, 00120 Helsinki
+358 9 612 3344, www.hippolyte.fi
Avoinna: ma–pe 12–17, la–su kiinni

(kuva: Laurene Bois-Mariage, ReCollages #k2, 2016)