Natalia Kopkina Tutkielmia ja muistiinpanoja 30.10.–22.11.2020

Valokuvagalleria Hippolyte

Natalia Kopkinan näyttelyssä Tutkielmia ja muistiinpanoja hopeagelatiinivedokset, tekstit ja taiteilijakirjat täyttävät Hippolyten galleriatilan. Filmille kuvatuissa ja käsin vedostetuissa valokuvateoksissa toistuvat kuvataiteen historiasta tutut tutkielmien ja luonnosten aiheet kuten liike-, alaston- ja muotokuvatutkielmat. Kopkinan kirjoituskoneella paperille kirjoittamissa muistiinpanoissa ajatukset välittyvät suoraan sellaisina kuin ne ovat. Näyttely on osa taiteilijan laajempaa vuonna 2016 aloittamaa manifesti-aiheista projektia, jossa hän tarkastelee nykyvalokuvan olemusta ja elämäänsä valokuvataiteilijana. Näyttelykävijälle tarjoutuu mahdollisuus uppoutua taiteilijan havaintoihin sekä kurkistaa kulissien taakse, missä kaikki ei ole valmiiksi pureskeltua ja loppuun hiottua.

Natalia Kopkina on Helsingissä asuva ja työskentelevä valokuvataiteilija, joka työskentelee aktiivisesti analogisen valokuvan parissa. Kopkina on yksi Suomen pimiötaiteilijat ry:n perustajajäsenistä. Vuonna 2018 hän perusti voittoa tavoittelemattoman kustantamon I am not Publishing julkaistaakseen valokuvataide- ja taiteilijakirjoja. Kopkina on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston valokuvataiteen osastolta vuonna 2015. www.nataliakopkina.com

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Suomen Taideyhdistys, Paulon säätiö ja Greta ja William Lehtisen säätiö.

 

 

Natalia Kopkina
Tutkielmia ja muistiinpanoja
Valokuvagalleria Hippolyte
30.10.–22.11.2020
Avoinna: ti-pe 12-17, la-su 12-16

kuva: Natalia Kopkina, Rautahammas, 2020
kuvat näyttelystä: Milla Talassalo