Noora Geagea 3 PÄÄVÄRIÄ 27.10.–19.11.2023

Hippolyte Studio

Alkuperäinen kuvamateriaali, josta Geagean näyttelyn teokset juontavat ovat taiteilijan omat 90-luvulla nauhoitetut rytmisen kilpavoimistelun kilpailuvideot. Geagea kommunikoi ylisuorittamisesta, epäterveestä valta-asetelmasta lapsen ja aikuisen välillä, omaehtoisuuden puutteen vahingollisuudesta ja oman tilan haltuun ottamisesta. Kuvamateriaalia on jälkityöstetty mm. spraymaalilla. Jälkityöstö kertoo paineesta, joka tulee ulkopuolelta valmentajien, seurojen, liittojen, valtioiden tai vanhempien puolelta. 

Valokuvateokset Hippolyte Studiossa ovat omakuvia, mutta Geagea ei ajattele itseään, vaan voimistelijaa yleisenä hahmona ja arkkityyppinä osana kilpailuyhteiskuntaa. Geagea pyrkii myös kyseenalaistamaan huippu-urheilun hohtoa ja karistamaan sen ympärillä leijailevaa tähtipölyä. Teosten voimistelija on yliyrittävä ja sumuinen, mutta tekee kauneutta parhaansa mukaan aktiivisena toimijana esiintyessään.


Noora Geagea
on helsinkiläinen kuvataiteilija ja tarinankertoja, joka tällä hetkellä työstentelee valokuvan, videon ja piirustuksen parissa. Geagea on valmistunut London College of Fashion- yliopistosta maisteriksi. Hän on esittänyt teoksiaan mm. Forum Box galleriassa Helsingissä, Serlachius Gösta museossa Mäntässä, Miettinen Collection galleriatilassa Berliinissä, Mäntän kuvataideviikoilla, Bremenin taidemuseossa ja Aesthetica Art Prize näyttelyssä. VIimeisimpänä hän on mukana  RIBOCA23, Riga Biennale näyttelykatalogi julkaisussa.Geagean teoksia on mm. Suomen valtion, Serlachiuksen taidemuseon, Miettinen Collectionin sekä KEVA:n taidekokoelmissa.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus (Taike).

 

 

Noora Geagea
3 PÄÄVÄRIÄ
27.10.–19.11.2023
Hippolyte Studio

 

kuva: Noora Geagea, Y, 2023