Hippolyte deltar i ARCOmadrid 19.–23.2.2014

Fotogalleri Hippolyte deltar i den internationella konstmässan ARCOmadrid

ARCOmadrid hör till de viktigaste konstevenemangen i den spansk- och portugisisktalande världen. I år finns Finland starkt representerat på mässan som en del av #FocusFinland-programmet. 13 finländska gallerier samt museet för nutidskonst Kiasma ställer ut i #FocusFinland-paviljongen. Kurator för Finlands utställningshelhet är Leevi Haapala från Kiasma och programmet koordineras av Centret för visuell konst Frame. Därtill är Finlands Madrid-institut med och förverkligar extraprogram.


Hippolyte presenterar på sin avdelning verk av Perttu Saksa

Hippolytes avdelning: 9D14

Perttu Saksa är fotograf och bildkonstnär från Helsingfors. I sina verk behandlar Saksa relationen mellan människan och naturen samt porträttet som genre. På ARCOmadrid visas verk ur Perttu Saksas fotoserie A Kind of You (2013) som fortsätter på temat ur hans serie Echo (2012), ifrågasättande den lilla skillnaden mellan människor och djur. A Kind of You är en föreställning av mänskligheten och människornas sätt att styra och kuva naturen för att få den att påminna om dem själva.

Mera information
www.ifema.es/arcomadrid_06
www.frame-finland.fi/tata-teemme/arcomadrid-2014

 

SaksaPerttu_A_Kind_of_You_30x160cm_Untitled1
Perttu Saksa, ur serien A Kind of You, 2013