Hae näyttelyaikaa

Valokuvataiteilijoiden liitto aloitti vuoden 2020 alusta yhteistyön Kulttuuritehdas Korjaamon kanssa. Yhteistyö mahdollistaa molempia organisaatioita hyödyttävien tapahtumien ja sisältöjen tuottamisen sekä esittämisen uudessa kontekstissa ja tiloissa. Korjaamolla vierailee normaalitilanteessa vuosittain runsaat 100 000 kävijää yleisö-, kulttuuri- ja yritystapahtumissa. Hippolyte Korjaamo jalkauttaa valokuvataiteilijoiden näyttelyt ja tuottamat sisällöt osaksi helsinkiläistä kulttuurikenttää entistä vahvemmin.

Hae näyttelyaikaa

Hippolyte Korjaamon näyttelyt valitaan avoimen haun perusteella, joka on avoinna Valokuvataiteilijoiden liiton jäsenille. Myös työryhmät ja kuraattorit voivat hakea valmiilla näyttelykonseptilla, mutta ainakin yhden työryhmän jäsenen tulee olla Valokuvataiteilijoiden liiton jäsen.

Hippolyte Korjaamossa on kaksi ripustusseinää osana Kulttuurikeskus Korjaamon ns. galleriakäytävää. Valokuvataiteella on näyttelyohjelmistossa tärkeä rooli, joten ehdotuksilta toivotaan selkeää yhteyttä valokuvaan tai valokuvan laajennettuun kenttään. Näyttelytila soveltuu parhaiten kaksiulotteisille taideteoksille. Elokuvateatteritoiminnan vuoksi Korjaamolla ei ole mahdollista esittää teoksia joihin sisältyy ääntä. Tilassa ei ole valvontaa. Korjaamo voi järjestää näyttelyn tiloissa myös omia yleisötapahtumia ja yksityistilaisuuksia näyttelyaikana. Hippolyte järjestää näyttelyyn liittyvää oheisohjelmaa vain poikkeustapauksissa.

Hippolyte Korjaamon näyttelyhaku pähkinänkuoressa:

  • Näyttelyaikoja haetaan noin 1/2 – 1 vuotta aiemmin
  • Haku kerran vuodessa
  • Hakemukset jätetään sähköisellä lomakkeella


Näyttelytilat ja -kaudet

Hippolyte Korjaamo sijaitsee Kulttuurikeskus Korjaamossa, Töölössä lähellä Kansallisoopperaa, osoitteessa Töölönkatu 51 a-b, 00250 Helsinki. Näyttelytila jakautuu kahteen eri ripustusseinään ns. galleriakäytävällä. Seinät ovat n. 9,5m leveitä ja 5,3m korkeita. (huom! ks. elokuvateatterin hätäuloskäynnin sijainti kuvista ja pohjapiirroksesta). Näyttelytiloihin tulee luonnonvaloa tilan päädyssä olevista ikkunoista. Tila on mahdollista valaista kiskoissa liikuteltavilla spottivalaisimilla. Tilassa ei ole valvontaa eikä näyttelykohtaista ylläpitoa henkilökunnan puolesta. Korjaamo voi järjestää näyttelyn tiloissa myös omia yleisötapahtumia ja yksityistilaisuuksia näyttelyn aikana.

Näyttelyjaksojen pituudet vaihtelevat 1-2 kuukauden välillä, johon sisältyy myös ripustus-, purku- ja avajaispäivät. Avajaiset pidetään pääsääntöisesti näyttelyn ensimmäistä aukiolopäivää edeltävänä torstaina.


Hakemus ja tarvittavat liitteet

Näyttelyaikaa haetaan sähköisellä lomakkeella. Sähköisen lomakkeen liitteenä tulee olla tiivis ja vapaamuotoinen näyttelyhakemus yhtenä tiedostona, johon sisällytetään seuraavat osat:

  • näyttelysuunnitelma
  • ansioluettelo
  • näyttelykokonaisuutta mahdollisimman hyvin tukevat kuva- ja tekstinäytteet sekä kuvia aiemmasta tuotannosta

HUOM! Liite toimitetaan yhtenä tiedostona. Liitetiedoston enimmäiskoko on 5 Mt.

Hakemustekstissä tulee avata ehdotetun näyttelyn suhdetta valokuvaan tai valokuvan laajennettuun kenttään, jos se ei ole ilmeinen. Lisäksi portfoliosta tulee käydä ilmi mahdollisuuksien mukaan suunnitteilla olevien teosten nimet, valmistumisvuodet, mitat, tekotapa ym. näyttelykokonaisuuden hahmottamista tukevia tietoja. Keskeneräisiä hakemuksia ei arvioida.


Hakemusten käsittely

Hakemukset käsittelee 3–5-jäseninen työryhmä, joka koostuu Valokuvataiteilijoiden liiton jäsenistä ja henkilökunnasta. Kaikille hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti työryhmän päätöksestä sähköpostitse.


Näyttelymaksu ja muut kustannukset

Näytteilleasettajalta ei peritä tilavuokraa tai näyttelymaksua. Näytteilleasettaja vastaa teosten tuotannosta, ripustuksesta, kuljetuksesta, kuljetus- ja näyttelyvakuutuksesta, omista matkakuluistaan sekä mahdollisista muista installointiin liittyvistä kustannuksista. Näyttelyn dokumentoinnista vastaa näytteilleasettaja.


Palvelut

Hippolyte Korjaamo huolehtii näyttelyihin liittyvistä järjestelykuluista, mutta siihen eivät sisälly kutsukorttien painatus- ja postituskulut tai AV-laitteisto.  Valokuvataiteilijoiden liitto perii teosmyynneistä ja näyttelyn oheismateriaalien myynnistä välitysprovisiota 25 % arvonlisäverottomasta myyntihinnasta. Lisäksi teoksia on mahdollista lisätä myyntiin Hippolyten verkkokauppaan, ja joista sovitaan yhdessä taiteilijan kanssa. Hippolyte Korjaamon yleiset näyttelykäytännöt täällä.

Näyttelysopimukseen sisältyvät seuraavat palvelut:

  • näyttelytekstin ja teosluettelon oikoluku yhdessä näytteilleasettajan kanssa sekä käännöstyöt englanniksi
  • sähköisen kutsun lähettäminen Hippolyten tiedotuslistoille
  • tiedottaminen Hippolyten ja Kulttuurikeskus Korjaamon verkkosivuilla, erillisissä tapahtumakalentereissa ja sosiaalisessa mediassa
  • avajaisten järjestely ja tarjoilu (alkoholiton)

 

Hakemuslomake

Lue tällä sivulla kuvatut hakuohjeet tarkkaan ennen hakemuksen jättämistä.

 

Kuvia Hippolyte Korjaamon tilasta ja näyttelyistä:

Hippolyte Korjaamon pohjapiirros (ripustusseinät 2 kpl merkattu väreillä):

 

Lisätietoja:

Näyttelykoordinaattori Anna Airaksinen
050 379 9036, anna.airaksinen [at] hippolyte.fi