Hae näyttelyaikaa

Hippolytessä on kaksi näyttelytilaa, suurempi Valokuvagalleria Hippolyte ja pienempi Hippolyte Studio. Näyttelyt valitaan avoimen haun perusteella. Haku on avoinna kaikille ammatillisesti toimiville taiteilijoille ja nykytaiteen eri muodoille. Myös työryhmät ja kuraattorit voivat hakea valmiilla näyttelykonseptilla. Valokuvataiteella on näyttelyohjelmistossa tärkeä rooli, joten ehdotuksilta toivotaan yhteyttä valokuvaan tai valokuvan laajennettuun kenttään.

Hippolyten näyttelyhaku pähkinänkuoressa:

 • Näyttelyaikoja haetaan noin 1,5 vuotta etukäteen
 • Haku kahdesti vuodessa, 1.–31.10. ja 1.–30.4.
 • Hakemukset jätetään sähköisellä lomakkeella


Seuraava haku keväällä 2021, jolloin haussa kevätkausi 2023.

Hakulomake on avoinna 1.–31.4.2021.

 

Näyttelytilat ja -kaudet

Valokuvagalleria Hippolyte sijaitsee Helsingin keskustassa Diana-puiston laidalla. Galleria jakautuu kahteen eri tilaan: suureen näyttelytilaan, Valokuvagalleria Hippolyteen (n. 72 m²) sekä pienempään Hippolyte Studioon (n. 13 m²). Suuri näyttelytila on noin kuusi ja puoli metriä leveä, kymmenen metriä pitkä ja kuusi metriä korkea yhtenäinen tila (6,5m x 10m x 6m). Neliömäinen Studio on puolestaan matalampi ja sen huonekorkeus n. 2,8 m. Kummassakaan näyttelytilassa ei ole ikkunoita. Molemmissa tiloissa on galleriatasoiset spottivalaisimet sekä isommassa tilassa himmennettävät loisteputkivalaisimet.

Suuresta näyttelytilasta on avoin yhteys parvella sijaitsevaan Valokuvataiteilijoiden liiton toimistoon. Äänet ja valo kulkeutuvat Studion, Gallerian ja toimiston välillä. Galleriatilaa ei saa pimennettyä täysin. Ota huomioon, että Studiossa esillä olevien teosten äänet tulee ohjata kuulokkeisiin. Tarvittaessa Studion oviaukossa on verho. Katso tilan kuvia sekä pohjapiirros alempaa.

Näyttelyjakson pituus on neljä viikkoa, johon sisältyy myös ripustus-, purku- ja avajaispäivät. Avajaiset pidetään pääsääntöisesti näyttelyn ensimmäistä aukiolopäivää edeltävänä torstaina. Galleria on auki ti-pe klo 12-17 ja la-su klo 12-16. Heinäkuussa galleria on viikonloppuisin kiinni.

Syksyn 2022 näyttelyajat:
elokuu 2022
syyskuu 2022
lokakuu 2022
marraskuu 2022
joulukuu 2022

HUOM! tarkemmat näyttelyajat ja -päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

 

Hakemus ja tarvittavat liitteet

Näyttelyaikaa haetaan sähköisellä lomakkeella. Yhdellä hakemuksella voi hakea joko gallerianäyttelytilaan, studiotilaan tai koko galleriaan. Samalla hakemuksella ei voi hakea vaihtoehtoisesti jompaakumpaa näyttelytilaa. Sähköisen lomakkeen liitteenä tulee olla tiivis ja vapaamuotoinen näyttelyhakemus pdf-muodossa, johon sisällytetään seuraavat osat:

 • näyttelysuunnitelma
 • ansioluettelo
 • näyttelykokonaisuutta mahdollisimman hyvin tukevat kuva- ja tekstinäytteet sekä kuvia aiemmasta tuotannosta

HUOM! Liite toimitetaan yhtenä tiedostona. Liitetiedoston enimmäiskoko on 8000 KB.

Hakemustekstissä tulee avata ehdotetun näyttelyn suhdetta valokuvaan tai valokuvan laajennettuun kenttään, jos se ei ole ilmeinen. Lisäksi portfoliosta tulee käydä ilmi mahdollisuuksien mukaan suunnitteilla olevien teosten nimet, valmistumisvuodet, mitat, tekotapa ym. näyttelykokonaisuuden hahmottamista tukevia tietoja. Mikäli näyttelyehdotus sisältää liikkuvaa kuvaa, hakemuksen liitteeksi toivotaan linkki teosnäytteestä tai koko teoksesta. Teoksen tulee olla katseltavissa internetin kautta (esim. Vimeo, Youtube). Keskeneräisiä hakemuksia ei arvioida.

HUOM! Valokuvataiteilijoiden liitto pyytää lomakkeessa lupaa henkilötietojen käsittelyyn näyttelyhaun yhteydessä. Henkilötietoja ei luovuteta näyttelytoimikunnan jäsenille tai kolmansille osapuolille. Tiedot poistetaan näyttelyhaun päätyttyä ja näyttelyvalintojen varmistuttua.


Hakemusten käsittely

Hakemukset käsittelee 3–5-jäseninen näyttelytoimikunta, joka koostuu Valokuvataiteilijoiden liiton jäsenistä. Lisäksi näyttelytoimikunnan kokoukseen kutsutaan joka kerta vaihtuva jäsen. Näyttelyhakemukset arvoidaan vertaisarviointina. Kaikille hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti näyttelytoimikunnan päätöksestä sähköpostitse tai tekstiviestitse. Kevätkauden päätöksistä pyritään ilmoittamaan ennen juhannusta ja syyskauden valinnoista jouluun mennessä. Näyttelyhakemusprosessi kaaviona.


Näyttelymaksu

Näyttelymaksu Valokuvagalleria Hippolyten näyttelyajasta on Valokuvataiteilijoiden liiton jäsenille 1100 € ja muille 1500 €. Hippolyte Studion näyttelymaksu on 450 € kaikille taiteilijoille. Molempien tilojen näyttelymaksu on 1550 € (VTL:n jäsen) tai 1950 € (muut).


Palvelut

Gallerioiden näyttelymaksu kattaa näyttelyihin liittyvät järjestelykulut, mutta siihen eivät sisälly kutsukorttien painatus- ja postituskulut tai AV-laitteisto. Näyttelyn asettaja vastaa teosten ripustuksesta, kuljetuksesta, kuljetus- ja näyttelyvakuutuksesta, omista matkakuluista sekä mahdollisista laitteiden installointiin liittyvistä kustannuksista ja teknisestä tuesta. Valokuvataiteilijoiden liitto perii teosmyynneistä ja näyttelyn oheismateriaalien myynnistä välitysprovisiota 25 % arvonlisättömästä myyntihinnasta. Hippolyten yleiset näyttelykäytännöt täällä.

Näyttelysopimukseen sisältyvät seuraavat palvelut:

 • näyttelyn valvonta näyttelyjakson aikana
 • näyttelyjulisteen taitto ja painatus
 • näyttelytekstin ja teosluettelon oikoluku yhdessä näytteilleasettajan kanssa sekä käännöstyöt ruotsiksi ja englanniksi
 • lehdistötiedotteen ja sähköisen kutsun lähettäminen Hippolyten tiedotuslistoille
 • tiedottaminen Hippolyten verkkosivuilla, erillisissä tapahtumakalentereissa ja sosiaalisessa mediassa
 • henkilökunnan tuki näyttelyn ripustus- ja purkupäivinä
 • kävijämäärän ja median seuranta
 • näyttelyn dokumentointi
 • lehdistö- ja muut kontaktit, avajaisten järjestely ja tarjoilu (alkoholiton)
 • mahdollisen oheisohjelman suunnittelu ja järjestely yhdessä näytteilleasettajan kanssa

Kuvia Hippolyten tiloista:

Hippolyten galleriat 3D-malleina (klikkaa kuvaa ladataksesi tiedostot Dropboxista):

Hippolyten pohjapiirros:

 

Lisätietoja:

Näyttelykoordinaattori Darja Zaitsev
050 379 9036, darja.zaitsev [at] hippolyte.fi