Hae näyttelyaikaa

Hippolytessä on kaksi näyttelytilaa, suurempi Valokuvagalleria Hippolyte ja pienempi Hippolyte Studio. Näyttelyt valitaan avoimen haun perusteella. Haku on avoinna kaikille ammatillisesti toimiville taiteilijoille ja nykytaiteen eri muodoille. Myös työryhmät ja kuraattorit voivat hakea valmiilla näyttelykonseptilla. Valokuvataiteella on näyttelyohjelmistossa tärkeä rooli, joten ehdotuksilta toivotaan yhteyttä valokuvaan tai valokuvan laajennettuun kenttään.

Hippolyten näyttelyhaku pähkinänkuoressa:

 • Näyttelyaikoja haetaan noin 1,5 vuotta etukäteen
 • Haku kahdesti vuodessa, yleensä 1.–31.10. ja 1.–30.4.
 • Hakemukset jätetään sähköisellä lomakkeella (linkki alempana)


Seuraava haku on syksyllä 2023, jolloin haussa kevätkausi 2025.

Haettavana ovat silloin näyttelyajat tammikuusta kesäkuuhun.

Näyttelytilat ja -kaudet

Valokuvagalleria Hippolyte sijaitsee Helsingin keskustassa Diana-puiston laidalla. Galleria jakautuu kahteen eri tilaan: suureen näyttelytilaan, Valokuvagalleria Hippolyteen (n. 72 m²) sekä pienempään Hippolyte Studioon (n. 13 m²). Suuri näyttelytila on noin kuusi ja puoli metriä leveä, kymmenen metriä pitkä ja kuusi metriä korkea yhtenäinen tila (6,5m x 10m x 6m). Neliömäinen Studio on puolestaan matalampi ja sen huonekorkeus n. 2,8 m. Kummassakaan näyttelytilassa ei ole ikkunoita. Molemmissa tiloissa on galleriatasoiset spottivalaisimet sekä isommassa tilassa himmennettävät loisteputkivalaisimet. Gallerialla ei ole av-laitteistoa.

Suuresta näyttelytilasta on avoin yhteys parvella sijaitsevaan Valokuvataiteilijoiden liiton toimistoon. Äänet ja valo kulkeutuvat Studion, Gallerian ja toimiston välillä. Galleriatilaa ei saa pimennettyä täysin. Ota huomioon, että Studiossa esillä olevien teosten äänet tulee ohjata kuulokkeisiin. Tarvittaessa Studion oviaukossa on verho. Katso tilan kuvia sekä pohjapiirros alempaa.

Näyttelyjakson pituus on neljä viikkoa, johon sisältyy myös ripustus-, purku- ja avajaispäivät. Avajaiset pidetään pääsääntöisesti näyttelyn ensimmäistä aukiolopäivää edeltävänä torstaina. Galleria on auki ti-pe klo 12-17 ja la-su klo 12-16. Heinäkuussa galleria on kiinni.

Hakemus ja tarvittavat liitteet

Näyttelyaikaa haetaan sähköisellä lomakkeella. Yhdellä hakemuksella voi hakea joko gallerianäyttelytilaan, studiotilaan tai koko galleriaan. Samalla hakemuksella ei voi hakea vaihtoehtoisesti jompaakumpaa näyttelytilaa. Sähköisen lomakkeen liitteenä tulee olla tiivis ja vapaamuotoinen näyttelyhakemus pdf-muodossa, johon sisällytetään seuraavat osat:

 • näyttelysuunnitelma
 • ansioluettelo
 • näyttelykokonaisuutta mahdollisimman hyvin tukevat kuva- ja tekstinäytteet sekä kuvia aiemmasta tuotannosta

HUOM! Liitteet toimitetaan yhtenä tiedostona. Nimeä tiedosto: sukunumi_etunimi.
Liitetiedoston enimmäiskoko on 10 MB.

Hakemustekstissä tulee avata ehdotetun näyttelyn suhdetta valokuvaan tai valokuvan laajennettuun kenttään, silloin kun se ei ole ilmeinen. Lisäksi portfoliosta tulee käydä ilmi mahdollisuuksien mukaan suunnitteilla olevien teosten nimet, valmistumisvuodet, mitat, tekotapa ym. näyttelykokonaisuuden hahmottamista tukevia tietoja. Mikäli näyttelyehdotus sisältää liikkuvaa kuvaa, hakemuksen toivotaan sisältävän linkin teosnäytteeseen tai koko teokseen, jonka tulee olla katseltavissa internetin kautta (esim. Vimeo, Youtube). Keskeneräisiä hakemuksia ei arvioida.

HUOM! Valokuvataiteilijoiden liitto pyytää lomakkeessa lupaa henkilötietojen käsittelyyn näyttelyhaun yhteydessä. Henkilötietoja ei luovuteta näyttelytoimikunnan jäsenille tai kolmansille osapuolille. Tiedot poistetaan näyttelyhaun päätyttyä ja näyttelyvalintojen varmistuttua.


Hakemusten käsittely

Hakemukset käsittelee 3–5-jäseninen näyttelytoimikunta, joka koostuu Valokuvataiteilijoiden liiton jäsenistä. Lisäksi näyttelytoimikunnan mukaan kutsutaan vuosittain vaihtuva jäsen sekä vieraileva arvioitsija. Näyttelyhakemukset arvoidaan vertaisarviointina. Kaikille hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti näyttelytoimikunnan päätöksestä sähköpostitse tai tekstiviestitse. Kevätkauden päätöksistä pyritään ilmoittamaan ennen juhannusta ja syyskauden valinnoista jouluun mennessä. Näyttelyhakemusprosessi kaaviona.


Näyttelymaksu

Vuonna 2023–2024 näyttelymaksu Valokuvagalleria Hippolyten näyttelyajasta on Valokuvataiteilijoiden liiton jäsenille 700 € ja muille 1100 €. Hippolyte Studion näyttelymaksu on 300 € kaikille taiteilijoille. Molempien tilojen (Valokuvagalleria Hippolyte + Hippolyte Studio) näyttelymaksu on 1000 € (VTL:n jäsen) tai 1400 € (muut). Valokuvataiteilijoiden liiton hallitus päättää näyttelymaksusta vuosittain.


Palvelut

Gallerioiden näyttelymaksu kattaa näyttelyihin liittyvät järjestelykulut, mutta siihen eivät sisälly kutsukorttien painatus- ja postituskulut tai AV-laitteisto. Näyttelyn asettaja vastaa teosten ripustuksesta, kuljetuksesta, kuljetus- ja näyttelyvakuutuksesta, omista matkakuluista sekä mahdollisista av-laitteista, niiden installointiin liittyvistä kustannuksista ja teknisestä tuesta. Valokuvataiteilijoiden liitto perii teosmyynneistä ja näyttelyn oheismateriaalien myynnistä välitysprovisiota 25 % arvonlisättömästä myyntihinnasta. Näyttelysopimukseen sisältyvät seuraavat palvelut:

 • näyttelyn valvonta näyttelyjakson aikana
 • näyttelyjulisteen taitto ja painatus
 • näyttelytekstin ja teosluettelon editointi ja oikoluku yhdessä näytteilleasettajan kanssa sekä käännöstyöt ruotsiksi ja englanniksi
 • lehdistötiedotteen ja sähköisen kutsun lähettäminen Hippolyten tiedotuslistoille
 • tiedottaminen Hippolyten verkkosivuilla, erillisissä tapahtumakalentereissa ja sosiaalisessa mediassa
 • henkilökunnan tuki näyttelyn ripustus- ja purkupäivinä
 • kävijämäärän ja median seuranta
 • näyttelyn dokumentointi
 • lehdistö- ja muut kontaktit, avajaisten järjestely ja tarjoilu (alkoholiton)
 • mahdollisen oheisohjelman suunnittelu ja järjestely yhdessä näytteilleasettajan kanssa

Hakulomake

Hakulomake aukeaa 2.10.2023
Siirry hakulomakkeelle tästä. Hakuaika päättyy tiistaina 31.10.2023.

Huom! Tutustuthan tarkasti tämän sivun sisältöön ennen hakemista.

Kuvia Hippolyten tiloista:

Hippolyten galleriat 3D-malleina (klikkaa kuvaa ladataksesi tiedostot Dropboxista):

Hippolyten pohjapiirros:

Lisätietoja:

Näyttelykoordinaattori Anna Airaksinen
050 379 9036, anna.airaksinen [at] hippolyte.fi