Hae näyttelyaikaa

Hippolytessä on kaksi näyttelytilaa, suurempi Valokuvagalleria Hippolyte ja pienempi Hippolyte Studio. Näyttelyt valitaan avoimen haun perusteella. Haku on avoinna kaikille taiteilijoille ja nykytaiteen eri muodoille. Valokuvataiteella on näyttelyohjelmistossa tärkeä rooli, joten ehdotuksilta toivotaan yhteyttä valokuvaan tai valokuvan laajennettuun kenttään.

Hippolyten näyttelyhaku pähkinänkuoressa:
Näyttelyaikoja haetaan noin 1,5 vuotta etukäteen.
– Haku kahdesti vuodessa, 1.–31.10. ja 1.–30.4.
– Hakemukset jätetään sähköisellä lomakkeella

Keväällä 2019 haussa syyskausi 2020.
Hakulomake on avoinna 1.–30.4.2019, siirry lomakkeelle tästä:
https://hippolyte.gruppo.fi/online-applications/index.php/636261/lang-fi

Näyttelytilat ja -kaudet

Hippolyte jakautuu kahteen eri tilaan: suureen näyttelytilaan, Valokuvagalleria Hippolyteen (n. 72 m²) sekä pienempään Hippolyte Studioon (n. 13 m²). Suuri näyttelytila on noin seitsemän metriä leveä, kymmenen metriä pitkä ja kuusi metriä korkea yhtenäinen tila. Neliömäinen Studio on puolestaan matalampaa tilaa (huonekorkeus n. 2,8 m). Kummassakaan näyttelytilassa ei ole ikkunoita.

Näyttelytilasta on avoin yhteys parvella sijaitsevaan Valokuvataiteilijoiden liiton toimistoon. Äänet ja valo kulkeutuvat Studion, Gallerian ja toimiston välillä. Huomaa, että galleriatilaa ei saa pimennettyä täysin. Ota huomioon, että Studiossa esillä olevien teosten äänet tulee ohjata kuulokkeisiin. Tarvittaessa Studion oviaukossa on verho. Katso tilan kuvia sekä pohjapiirros alempaa.

Näyttelyajan pituus on pääsääntöisesti neljä viikkoa, johon sisältyvät myös ripustus-, purku- ja avajaispäivät. Heinäkuussa 2020 galleria on arkisin auki klo 12–17 ja viikonloppuisin kiinni. Tästä johtuen heinäkuun näyttelyaika on viikkoa pidempi.

Hakemus ja tarvittavat liitteet

Näyttelyaikaa haetaan sähköisellä lomakkeella

Yhdellä hakemuksella voi hakea joko gallerianäyttelytilaan, studiotilaan tai koko galleriaan. Samalla hakemuksella ei voi hakea vaihtoehtoisesti jompaa kumpaa näyttelytilaa.

Sähköisen lomakkeen liitteenä tulee olla kuvaus suunnitellusta näyttelykokonaisuudesta ja sitä mahdollisimman hyvin tukevat kuvanäytteet sekä ansioluettelo – HUOM! kaikki yhtenä pdf-tiedostona. Liitetiedoston enimmäiskoko on 5500 KB.

Hakemustekstissä tulee avata ehdotetun näyttelyn suhdetta valokuvaan tai valokuvan laajennettuun kenttään, jos se ei ole ilmeinen. Lisäksi portfoliosta tulee käydä ilmi mahdollisuuksien mukaan suunnitteilla olevien teosten nimet, valmistumisvuodet, mitat, tekotapa ym. näyttelykokonaisuuden hahmottamista tukevia tietoja.

Mikäli näyttelyehdotus sisältää liikkuvaa kuvaa, hakemuksen liitteeksi toivotaan linkki teosnäytteestä tai koko teoksesta. Teoksen tulee olla katseltavissa internetin kautta (esim. Vimeo, Youtube).

Hakemusten käsittely

Hakemukset käsittelee 3–5-jäseninen näyttelytoimikunta. Kaikille hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti näyttelytoimikunnan päätöksestä. Kevätkauden päätöksistä pyritään ilmoittamaan ennen juhannusta ja syyskauden valinnoista jouluun mennessä.

Näyttelymaksut ja provisiot

Näyttelymaksu Valokuvagalleria Hippolyten näyttelyajasta on Valokuvataiteilijoiden liiton jäsenille 1 600 € ja muille 2 000 €. Hippolyte Studion näyttelymaksu on 500 € kaikille taiteilijoille. Molempien tilojen näyttelymaksu on 2 100 € (VTL:n jäsen) tai 2 500 € (muut).

Näyttelymaksu sisältää tavanomaiset ripustustarvikkeet. Siihen ei sisälly kutsukorttien painatus- ja postituskulut tai AV-laitteistoa. Valokuvataiteilijoiden liitto perii teosmyynneistä välitysprovisiota 25 % arvonlisättömästä myyntihinnasta.

Kuvia Hippolyten tiloista:

Hippolyten pohjapiirros:

 

Lisätietoja:

Näyttelykoordinaattori Darja Zaitsev
050 379 9036, haku [at] hippolyte.fi